Transport & Projects

Rijstproject

 

 

Via de media heeft u ongetwijfeld vernomen dat West-Afrika is getroffen door het ebola-virus. Dit is een ramp voor alle getroffenen. Gambia is (gelukkig) nog ebola-vrij maar helaas besluiten toch vele toeristen om dit jaar een andere vakantiebestemming uit te zoeken. Dit is uiteraard begrijpelijk maar voor een land waarvan 75% van het nationaal inkomen uit de toeristische sector afkomstig is, is dit een groot drama voor de plaatselijke bevolking die het toch al zwaar heeft.

 

 

Gambia behoorde al tot 1 van de 10 armste landen ter wereld. Nu ook nog de toeristische sector is ingestort betekend dit voor heel veel mensen dat ze in plaats van weinig te eten, helemaal geen eten kunnen kopen. Dit is een regelrechte ramp voor de gambianen!

 

Onze stichting heeft verschillende projecten ontwikkeld om onze doelstelling (het organiseren en realiseren van leertrajecten en/of leer-, ontwikkelings- en/of stimuleringsprojecten ter bevordering van de zelfvoorzienendheid en de onafhankelijkheid van mensen in Gambia, alsmede het stimuleren van de werkgelegenheid, het onderwijs en het dierenwelzijn in Gambia) te kunnen realiseren. Echter hebben wij nu noodgedwongen de keus moeten maken om de gambianen eerst te voorzien in hun eerste levensbehoefte want op dit moment is het voor vele gambianen elke dag een kwestie van overleven.

Alsof we het wisten….

 

Onze container met “Goods for Gambia” is op 19 november naar Gambia vertrokken. In deze container heeft onze stichting ook een grote tuinbouwkas met speciaal schaduwdoek meegestuurd zodat in ieder geval 1 project toch zo spoedig mogelijk gestart kan worden. We gaan proberen om het hele jaar door groenten en fruit te verbouwen in deze speciale kas. In het droge seizoen is het verbouwen van groenten namelijk haast onmogelijk in deze hete zon. Onze stichting heeft er alle vertrouwen in dat deze speciale kas er voor kan zorgen dat men het hele jaar door groenten kan verbouwen. Na 1 jaar wordt er geëvalueerd en bij succes op grotere schaal uitgezet op verschillende plaatsen in Gambia.

 

De gambianen hebben dringend hulp nodig!

 

Veel mensen hebben ons gevraagd hoe kunnen wij helpen? Daarom is onze Stichting Goods for Gambia de actie RIJSTPROJECT gestart om zoveel mogelijk gezinnen te voorzien van een zak rijst. U denkt nu misschien wat haalt 1 zak rijst aan. Bedenkt u zich dan dat met deze ene zak rijst een gezin met 2 kinderen voor 2 maanden rijst heeft.

 

Wij zouden het fantastisch vinden om zoveel mogelijk gezinnen een helpende hand te bieden in de vorm van een zak rijst. Indien u ook wilt helpen, en u draagt onze stichting een warm hart toe, dan zullen wij ontzettend blij zijn met uw donatie. U kunt uw donatie overmaken op:

 

Stichting Goods for Gambia NL60 INGB 0006 6352 92 onder vermelding van "rijstproject".

 

Dank zij de donaties voor ons rijstproject hebben we weer een aantal families blij kunnen maken met een zak rijst. Namens deze families willen wij u hartelijk danken!

U kunt nog steeds meedoen met ons rijstproject. Wij zullen er voor zorgen dat de zak rijst bij de juiste gezinnen wordt bezorgd.