Transport & Projects

Computerproject

GEVRAAGD: COMPUTERBEELDSCHERMEN OM NOG EEN AANTAL SETS COMPLEET TE MAKEN!
 
Zoals u wellicht heeft gelezen onder het kopje "nieuws" heeft Stichting Goods for Gambia een fantastische donatie ontvangen van Stichting Bijeen te Hoogeveen. Zij gaan de huidige computers op hun basisscholen vervangen en hebben deze computers aan onze Stichting geschonken om onze onderwijsprojecten te ondersteunen in Gambia. Ze vinden het geweldig dat deze computers op deze manier een tweede leven krijgen en willen de onderwijsprojecten natuurlijk graag steunen.
 
In november zijn de eerste computers naar Gambia verzonden. Op 19 december 2014 hebben wij persoonlijk de eerste computers overhandigd aan Muhammed F. Jabbi, principal van de Brufut Upper Basic School. Hieronder volgen enkele foto's van deze overhandiging. Het was een fantastische dag, de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Alle, meer dan 1500 leerlingen, waren aanwezig om deze feestelijke dag mee te maken. Het moge duidelijk zijn dat iedereen erg blij was met deze nieuwe computers.
Daarna zijn we naar Sukuta Madina afgereisd om de volgende computers bij de Nursery school af te leveren. Ook daar was het 1 grote feestelijke aangelegenheid. Alumatou, het hoofd van de school, was erg blij met de komst van de computers. Zij zijn op dit moment 2 nieuwe klaslokalen aan het bouwen en een directiekamer dus de computers kwamen als geroepen.
 
In januari worden er nog computers afgeleverd bij het Gambia College in Brikama.
De volgende computers staan al weer klaar om af te reizen naar Gambia. 4 februari 2015 hopen we de volgende container met computers naar Gambia te sturen om weer een heleboel scholen blij te maken met deze computers. Tijdens onze reis in december hebben we weer de nodige scholen bezocht om te kijken welke scholen de computers het beste kunnen gebruiken.
 
SPONSORS GEZOCHT VOOR DE VOLGENDE ZENDING COMPTERS
Wij zijn op zoek naar sponsors die de transportkosten willen sponsoren voor één of meer computers aangezien onze Stichting nog niet over voldoende financiële middelen beschikt om deze kosten allemaal zelf te dragen.
 
Zoals bekend halen wij de computers zelf op bij de scholen van Stichting Bijeen, schonen ze op en maken ze gebruiksklaar en verpakken ze voor transport. Ons bestuurslid in Gambia, Kemo Camara, heeft samen met de Minister van Onderwijs in Gambia per regio gekeken welke scholen de computers het beste kunnen gebruiken. Wij leveren de computers uiteraard zelf bij deze scholen af en zullen de leraren enige uitleg geven over hoe ze de computers het beste kunnen gebruiken. Ook zullen we voor de nodige media aandacht in Gambia zorgen.
 
Wilt u ons helpen om de computers bij de scholen te krijgen?
1 complete goedwerkende computer verschepen naar Gambia kost € 10,00.
Indien u voor 1 of meer computers de transportkosten wilt sponsoren kunt u dit kenbaar maken door het aantal computers x € 10,00 over te maken op onze bankrekening:
Stichting Goods for Gambia NL60 INGB 0006 6352 92 onder vermelding van "computer".
 
Uiteraard volgt ook van de volgende overhandiging een terugkoppeling op deze site!
Wat zou het fantastisch zijn als we totaal 200 computers kunnen verzenden!
bij voorbaat hartelijk dank.
 
Hieronder volgen foto's van de overhandiging aan de Brufut Upper Basic School en de Nursery School in Sukuta.